Які плани у департаменті екології Львівської ОДА на 2017 рік?

П'ятниця, 20 січня 2017, 17:22
Планують провести 71 природоохоронний захід на загальну суму 104 мільйони 956 тисяч гривень. 
Які плани у департаменті екології Львівської ОДА на 2017 рік?

У департаменті екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації презентували свої плани на 2017 рік. Про це повідомляє кореспондент "Справжньої Варти".

Зокрема, заплановані такі міжнародні проекти: 

  • “RoweLove Розточчя разом незважаючи на кордони”,                                          
  • “Створення Львівського центру екологічної безпеки транскордонних регіонів Польщі та України”, 
  • “Безпека водних ресурсів для населення транскордонних регіонів України та Польщі”,
  • “Покращення використання природної спадщини та ландшафтів для розвитку туризму на території Люблінського воєводства та Львівської області”, 
  • “Захист природної спадщини Міжнародного біосферного резервату Розточчя шляхом будівництва системи водовідведення в смт. Івано-Франкове та ґміни Цєшанув”,
  • “Зменшення емісії ртуті у довкілля та управління ртутьвмісними відходами: досвід ЄС для України”,
  • “Розвиток підприємництва в галузі рекультивації порушених земель у Львівській обл.”.

Для ефективного використання у оренду передадуть 120 водних об’єктів Львівщини, від чого місцеві ради отримають близько 1 мільйона гривень.

У департаменті екології збираються стабілізувати екологічну рівновагу в зоні впливу діяльності гірничо-хімічних підприємств Львівської області, унаслідок чого ліквідують залишки сірчаної руди та зменшать забруднення довкілля.

Також планується будівництво очисних споруд у смт. Жвирка Сокальського району, реконструкція каналізаційної насосної станції у м. Новий Калинів Самбірського району та каналізаційної очисної споруди м. Моршина. Реконструюють і діючі каналізаційні станції і очисні споруди смт. Лопатин Радехівського району. 

Проведуть ліквідацію і рекультивацію несанкціонованих сміттєзвалищ і стихійних засмічень у більшості районів Львівської області. Крім цього, будуть впроваджувати електронну систему доступу до екологічної інформації у сфері поводження з відходами.

Заради збереження біорізноманіття, у департаменті екології ЛОДА схвалюють створення національного природного парку “Бойківщина”,  заказника місцевого значення “Воля Якубова”, ландшафтного заказника місцевого значення “Торфовище Білогорща”, комплексної пам’ятки природи місцевого значення “Горя Кузяріна” та розширення РЛП “Стільське Горбогір’я”.

Окрім цього, на 2017 рік запланований ряд заходів з еко-просвітництва.

За матеріалами презентації директора департаменту екології та природних ресурсів ЛОДА Руслана Гречаника.

comments powered by HyperComments