Делегація з Львівщини ознайомилась із досвідом організації надання медичної допомоги у Німеччині

Четвер, 19 січня 2017, 22:27
Під час візиту за кордон, представники Львівської області, зустрілись із керівниками німецьких медичних компаній.
Делегація з Львівщини ознайомилась із досвідом організації надання медичної допомоги у Німеччині

16 — 17 січня 2017 року з робочим візитом у Німеччину поїхали представники львівських закладів охорони здоров’я. Про це повідомили у прес-службі департаменту охорони здоров’я ЛОДА.

Відтак, обмінятися досвідом із закордонними колегами вдалось Ірині Микитчак (департамент охорони здоров’я ЛОДА), Михайлу Гичці (голова комісії ЛОР з питань охорони здоров’я), Андрію Синюті (головний лікар Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного), Омеляну Синенькому (спеціаліст ДОЗ ЛОДА з ревматології), Роману Пукаляку та Андрію Кузію (лікарі обласного діагностичного центру), Христині Ліщук-Якимович (позаштатний спеціаліст ДОЗ ЛОДА з дитячої імунології).

Делегати зустрілися із керівниками компаній Holthaus Consulting; Bredehorst CMM Clinic Medical Management Gmbh; Ruppiner Kliniken, де ознайомились із методами управління та організацією надання медичної допомоги в країні, підготовкою кадрів у клініці, а також обговорили можливості співпраці щодо напрацювання економічної моделі управління медициною на Львівщині, проведенні медико-економічного аудиту медичної допомоги області.

Як зазначили німці, східна частина Німеччини мала схожі проблеми в охороні здоров’я, з якими справилися шляхом аналізу, моніторингу ситуації, впровадження економічно обґрунтованих рекомендацій.

Українська делегація продемонструвала німецьким колегам презентацію про сучасну Україну, історію, культуру і традиції Львівщини, а також показала систему організації медичної допомоги на Львівщині.

Для продовження роботи над спільним проектом у сфері управління закладами охорони здоров'я наступна зустріч відбудеться вже у Львові за участі керівництва області.

comments powered by HyperComments