Подорож львівського сміття: патрульні затримали 5 фур із непотребом по дорозі на Київ

Четвер, 19 січня 2017, 14:57
Перевізники не гребують нічим та розвозять Україною львівський непотріб, "прикриваючись" фальшивими документами.
Подорож львівського сміття: патрульні затримали 5 фур із непотребом по дорозі на Київ

 18 січня, продовж дня, патрульні поліцейські затримали 5 фур із львівським сміттям на трасі Київ-Чоп, перевізники «прикривалися» фальшивими документами, де було сказано, що вони везуть вторинну сировину.


 Про це повідомила прес-офіцер патрульної поліції міста Житомир Діна Корчевна, пише Українська Правда.


Зокрема вона розповіла, що на 128 км автодороги Київ-Чоп за порушення правил дорожнього руху екіпаж патрульної поліції зупинив дві вантажівки, які рухалися одна за одною в попутному напрямку вбік Києва.


Під час перевірки документів полісмени виявили ряд фальсифікацій, а саме: не була вказана серія, а вантаж, який перевозився, узагалі фігурував як вторинна сировина.
Відтак,слідчі склали акт обстеження території та відповідні матеріали за статтею 48 закону України "Про автомобільний транспорт" щодо невідповідності заповнення товарно-транспортної накладної. Санкція цієї статті передбачає 1700 грн штрафу. 


Патрульні поліцейські супроводили фури до кордону з Київською областю, де передали їх під "нагляд" вже київських патрульних,аби не допустити викидання сміття в населених пунктах.
Зазначимо, що ще один схожий випадок зафіксували на пункті пропуску "Кочерів", де патрульні житомирщини зупинили автомобіль DAF, водій якого надав документи, де місцем відправлення вказувалося місто Львів, а місцем відвантаження - Дніпропетровська область, однак був зазначений уже інший перевізник.


"Загалом за день було виявлено п'ять вантажівок зі львівськими номерами, водії яких підтвердили, що є жителями міста Львова і не заперечували, що перевозять саме сміття. Проте від детальних коментарів відмовлялися. Як і не пристали на пропозицію патрульних сфотографувати місце відвантаження відходів, коли дістануться пункту призначення, та відправити патрульним відповідні фотопідтвердження. За документами, всі вони везли сміття до Дніпропетровської області".


Як вже повідомляла "Варта", сьогодні, 19 січня, під час засідання позачергової сесії Львівської міської ради з приводу катастрофічної ситуації із вивозом сміття у Львові міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що сміття зі Львова можуть почати вивозити за кордон.

 

comments powered by HyperComments