Поляки допоможуть львів’янам розробити стратегію поводження зі сміттям

Вівторок, 17 січня 2017, 16:50
10 польських фахівців з міст-партнерів Львова долучаться до вдосконалення стратегії поводження з ТПВ до 2022 року.
Поляки допоможуть львів’янам розробити стратегію поводження зі сміттям

Минулого тижня у Львові стартувала розробка стратегії поводження з ТПВ на 2017-2022 роки. До процесу залучають міжнародних експертів, фахівців із міст-партнерів та громадських активістів. Про це повідомили у прес-службі ЛМР.

За словами заступника міського голови Львова з питань розвитку Андрія Москаленка, до міста приїдуть керівники департаментів та комунальних підприємств Польщі.

«[Вони] безпосередньо працюють над вирішенням питання ТПВ у своїх містах. Для нас важливий їхній досвід як з точки зору поводження з відходами, так і з точки зору певних поведінкових аспектів. Ми маємо низку конкретних запитань до них, за якими будемо працювати під час зустрічі», – зазначив посадовець.

Також Львів анонсував долучення до світової ініціативи «Zero waste (нуль відходів)», яка й ляже в основу стратегії переходу від управління відходами до управління ресурсами, що сприятиме економічному та соціальному розвитку. 

Передбачається, що стратегія охоплюватиме 5 пріоритетних напрямів: попередження, перевикористання, сортування, перетворення в енергію та захоронення відходів. 

«Ця концепція означає, що всі наші заходи як міста будуть спрямовані на те, аби зменшити обсяг відходів, які повинні йти на захоронення. Першочергово ми зосереджуємо увагу на попередженні утворення відходів, адже чим менше відходів буде йти на полігон, тим краще. Другий крок – максимально заохотити перевикористання речей в місті, їхній ремонт. Наступна частина – максимальне відокремлення цінного ресурсу від сміття для подальшої передачі на повторне використання», – зауважила консультант з питань сталого розвитку, Ірина Миронова.

Як додав Андрій Москаленко, при реалізації стратегії, активно співпрацюватимуть з навчальними закладами, підприємствами, ресторанами, багатоповерхівками тощо. Зокрема, сьогодні представники міськради відвідають низку ОСББ, аби запозичити їхній успішний досвід поводження з ТПВ, а також зібрати пропозиції щодо вдосконалення міської стратегії.

 

comments powered by HyperComments