Як молоді політики пояснили, чому партія мусить бути Галицька (ФОТО)

Олег Довганик  |  Вівторок, 17 січня 2017, 18:53
В УГП розповіли про відносини із Володимиром Матківським
Як молоді політики пояснили, чому партія мусить бути Галицька (ФОТО)

Мер Львова Андрія Садовий не вчиняє реальних дій на вирішення проблеми із сміттям у місті. Сама проблема не вирішується вже більше, аніж 10 років. Про це та про інше говорили на першому цьогорічному розвіртуалі членів «Львівської політики» у гостях в Української галицької партії.

Запитань щодо самої партії у львівського політикуму завжди було багато: про її заснування ходило дуже багато міфів та чуток, тож молодим політикам частину зустрічі довелось власне коментувати ті чи інші чутки.

Одна із таких чуток чи пліток – власне дотичність до партії мера Львова Андрія Садового. Проте в УГП однозначно кажуть: вони – «не проект Садового» й є у чіткій та послідовній опозиції до політики міського голови. Мовляв, цінності «Самопомочі» та цінності Галицької партії відрізняються. Чи вдалось переконати у цьому членів «Львівської політики» - питання відкрите, проте під час зустрічі навіть мама «Львівської політики» Ірина Марушкіна заявила про те, що УГП є хорошою опозицією до Садового.

Ще одні чутки – це причетність до партії львівського бізнесмена Володимира Матківського, якого пов’язують із Радехівським цукровим заводом. В УГП повідомили, що Матківський справді допомагав партії фінансово під час виборів, а зараз є рядовим членом районної організації. «Це не плітки», - кажуть в УГП і додають, що впливу на рішення партії у бізнесмена немає.

Голова політради партії Богдан Панкевич під час зустрічі розповів про цінності, які сповідує політична сила й додав, що партія має намір брати участь у виборах до Верховної ради України. Питання наразі полягає у тому, за якими правилами відбуватимуться вибори, тому у партії наразі розмірковують над форматом участі у них.

«Загалом нам бракує добрих ідей. Крок за кроком потрібно показати, як потрібно керувати містом. Міське майно і міські гроші – це майно і гроші громади, жителів цього міста», - каже Богдан Панкевич. Він відзначає, що впроваджувати інші цінності на Галичині легше, аніж у інших областях України. «Не легко, але легше», - зазначає він.

Голова Львівської обласної організації Тарас Чолій пояснює, що країна занадто багато часу була централізованою. Зараз же потрібно передавати повноваження на місця, тож у партії підтримують проведення децентралізації. Водночас кажуть, що федералізація в умовах війни є неможливою. «І не в час війни також», - додає Чолій.

Під час розвіртуалу поговорили також про вільний обіг зброї, вибори в ОТГ й загалом про роботу Львівської міської ради та Андрія Садового.

Фото: Валерій Шмаков

comments powered by HyperComments