Львівська "Статуя Свободи" отримала нове обличчя (ФОТО)

Юлія Субота  |  Вівторок, 17 січня 2017, 14:41
Скульптурна група «Ощадність. Рільництво. Промисловість» відреставрована та представлена публіці.
Львівська "Статуя Свободи" отримала нове обличчя (ФОТО)

У Львові відреставрували найвідомішу статую міста - «Ощадність», яку у народі називають не інакше як "наша Свобода". Скульптурна група розміщена на будівлі Музею етнографії та художнього промислу, де понад сто років тому була Галицька ощадна каса.

Окраса нашого міста була встановлена на будівлі Галицької ощадної каси ще у 1891 році львівським скульптором італійського походження Леонардо Марконі і з того часу не реставрувалась до наших днів.

Реставратори бережно очистили скульптуру вручну, відновили позолоту корони й факела та напис під скульптурною групою: 

"Напис «Головна ощадна каса» закривав раніше щит. Коли його відкрили, то також виявили поганий стан фасаду. Проект кошторисної документації виконала Львівська академія мистецтв. У липні 2016 року розпочалися реставраційні роботи. Спершу статуї мили та делікатно відчищали. Були також пошкодження голови. Елементи позолотили сусальним золотом та реставрували напис на стіні", - розповіла начальник управління охорони історичного середовища Лілія Онищенко.

Кошти на усі необхідні роботи були зібрані завдяки благодійникам на аукціонах 2015 року, відомим людям Львова та дофінансуванням із міського бюджету. 

comments powered by HyperComments