У Львові представили “TERRAVITA”: виставку живопису та скла Ірини Дзиндри (ФОТО)

Юлія Субота  |  П'ятниця, 13 січня 2017, 19:03
З 10 по 29 січня у мистецькій галереї "Зелена канапа" експонується тематична виставка української художниці.
У Львові представили “TERRAVITA”: виставку живопису та скла Ірини Дзиндри (ФОТО)

Днями у галереї сучасного мистецтва  «Зелена канапа» (вул. Вірменська, 7) відкрилася виставка живопису  та скла відомої львівської авторки Ірини Дзиндри під назвою «TERRAVITA».

Terra vita – жива земля, земля як особистість, життя котрої триває мільйони років, а ми – люди, минаємо перед нею. Львів’янка Іра Дзиндра персоніфікує її, одухотворює цю вічну стихію на своїх живописних полотнах та скляних панно. Її пейзажі максимально узагальнені. На них наша планета невизначеного віку. Вона могла б бути такою тисячі років тому, вона це тільки образ, метафора себе самої, виконана акриловими фарбами на полотні у авторській техніці, або пластами кольорового скла.

На виставці представлено 15 живописних полотен, виконаних на полотні акриловими фарбами у авторській техніці та кілька скляних панно.

Цікаво знати: Ірина Дзиндра народилась 1977 в Луцьку, в 1992-1999 роках навчалася у Львівському коледжі декоративного і ужиткового мистецтва імені  Івана Труша, а в 1999-2002 роках –  у Львівській Академії Мистецтв. До сфери зацікавлень мисткині входить живопис, графіка, гутне скло.

comments powered by HyperComments