На Львівщині до освітнього процесу залучатимуть народні доми та організовуватимуть наукові пікніки

Середа, 11 січня 2017, 18:22
У облдержадміністрації триває процес формування основних напрямків роботи на 2017 рік.
На Львівщині до освітнього процесу залучатимуть народні доми та організовуватимуть наукові пікніки

Сьогодні, 11 січня, у приміщенні Львівської обласної державної адміністрації представники влади, експерти та депутати обговорили проблеми освітньої галузі та шляхи вирішення вагомих питань. Про це повідомили у прес-службі ЛОДА.

Одним із таких питань стало створення умов для здобуття інклюзивної освіти у загальноосвітніх закладах Львівської області.

За словами директора департаменту освіти та науки Львівської ОДА Любомири Мандзій, у департаменті мають намір напрацювати дієву програму підвищення кваліфікації керівних кадрів шкіл, активізувати роботу з батьками щодо інклюзивної освіти.

Серед іншого, було прийнято рішення моніторити якість педагогічних кадрів у сільських школах та якість освіти у малокомплектних навчальних закладах. Також висловили ідеї про залучення народних домів Львівщини до проведення гурткової роботи у школах, поширення позитивного досвіду на сільську місцевість, зокрема, проведення наукових пікніків.

Любомира Мандзій згадала також про необхідність вивчення реальних потреб у робітничих кадрах на ринку праці, проведення круглих столів з роботодавцями, розроблення конкретних програм згідно з запитами роботодавців, а також аналіз ринку праці за галузевим спрямуванням.

Як повідомляла “Справжня Варта”, у Львівській ОДА розпочали сесії стратегічного планування по всіх підрозділах, які триватимуть до 24 січня.

comments powered by HyperComments