Як будуть формувати госпітальні округи на Львівщині?

Євгенія Пласконь  |  Середа, 11 січня 2017, 16:08
У рамках нової медичної реформи та децентралізації, по всій країні будуть створювати госпітальні округи.
Як будуть формувати госпітальні округи на Львівщині?

Про те, за якою методикою та за якими вимогами будуть формувати госпітальні округи, розповів сьогодні, 11 січня на прес-конференції, заступник міністра охорони здоров’я України Павло Ковтонюк.

Усі округи створюватимуть відповідно до методики, затвердженої Кабінетом міністрів України 30 листопада 2016 року. Основну роботу у цій сфері покладено на регіони, в рамках децентралізації:

“Регіони мають самостійно зібратися і в дискусії визначити склад і межі госпітальних округів, і подати їх до Кабінету Міністрів, де відбудеться перевірка на відповідність методиці. Якщо методиці вони відповідають, то автоматично затверджуються. Рішення про госпітальні округи передано на місця. Ми діємо повністю в дусі децентралізації”, - розповів Павло Ковтонюк.

Вимоги до госпітальних округів: 1) навантаженість на медичні заклади (має бути декілька вузлових на один округ), яка є похідною від кількості населення; 2) доступ до послуг: послуга повинна бути якісною і щоб добратись до медзакладу можна було за годину. Якщо ці вимоги дотримуються, формується мережа госпітальних округів.

“Це не є дуже складно, тому що на сьогоднішній день пацієнти самі протоптали шляхи до цих лікарень і всі добре знають, де є ці лікарні. Фактично, завдання регіонів — зафіксувати ці  округи і надалі їх розвивати. Кожен округ повинен буде розробити план власного розвитку, під який уряд обіцяв виділити спеціальну субвенцію”, - пояснив Павло Ковтонюк.

Сьогодні також відбудеться нарада заступника міністра охорони здоров’я України Павла Ковтонюка із представниками районів Львівської області, щодо формування госпітальних округів відповідно до методики.

Раніше "Справжня Варта" повідомляла про деталі медичної реформи.

comments powered by HyperComments