12 осіб опинились у львівській лікарні через переохолодження

Євгенія Пласконь  |  Понеділок, 9 січня 2017, 15:49
Восьми надають медичну допомогу у 8-ій лікарні, ще чотирьом — у лікарні швидкої медичної допомоги.
12 осіб опинились у львівській лікарні через переохолодження

Від Різдва до 8-ої лікарні міста потрапило вісім осіб з переохолодженням. Про це повідомили у прес-службі міськради.

«Зі суботи на неділю до нас поступило 4 пацієнтів з переохолодженням. Вчора було одне звернення, але амбулаторно. Сьогодні поступив один пацієнт з переохолодженням. Загалом зараз у нас на лікуванні 8 осіб», - розповів головний лікар 8-ої міської клінічної лікарні, Василь Обаранець.

Ще чотирьом із легшим станом, надають медичну допомогу у лікарні швидкої медичної допомоги.

«Зараз у нас на лікуванні 4 пацієнтів, троє поступило на Різдво і один – за останню добу. Усі випадки без особливих проявів, є легкі випадки обморожень», - зазначив заступник головного лікаря з хірургічної роботи лікарні швидкої медичної допомоги, Сергій Федоренко.

Як кажуть лікарі, обмороження може трапитись із будь-ким, навіть при відносно не сильному морозі. Найчастіше — перевтомлені та п’яні. Тому слід пам’ятати, що не варто стояти на одному місці, коли на вулиці морозна погода.

Перші ознаки обмороження — втрата чутливості, блідність, припухлість, свербіж, за декілька годин уражена ділянка може посиніти, при глибокому обмороженні за добу і почорніти. 

Найперше, що слід зробити у такому випадку — зігрітися в теплому приміщенні, поїсти, випити якомога більше рідини — будь-які теплі напої, крім алкоголю. Вони відновлять нормальну температуру тіла та покращать циркуляцію крові. 

До обмороженої частини тіла прикласти теплу тканину. Не можна терти ці ділянки, відігрівати гарячою водою — це може призвести до поглиблення ураження. При потребі, негайно звернутися до лікаря.

comments powered by HyperComments