У Львові збираються видобувати електроенергію з мулу

Євгенія Пласконь  |  Середа, 28 грудня 2016, 09:36
Як повідомив мер Львова Андрій Садовий, альтернативний ресурс енергії зі стоків повинен покривати видатки за електроенергію та зменшити проблему неприємного запаху в місті.
У Львові збираються видобувати електроенергію з мулу

27 грудня на території компанії SoftServe міський голова Андрій Садовий зустрівся з представниками громади міста, аби прозвітувати за роботу у 2016 році. Зокрема, міський голова розповів про проекти для «Львівтеплоенерго» та «Львівводоканалу».  Про це повідомили у прес-службі ЛМР.

“Ми в стадії реалізації великого проекту по лінії Водоканалу, по очисних спорудах – це будівництво станції по переробці мулу. Після очистки стоків з’являється мул, ми хочемо використовувати його для електроенергії і в кінцевому випадку мати власну електроенергію”, - розповів Андрій Садовий.

“Це дасть можливість нам на 30% покривати всі видатки по електроенергії для Львівводоканалу. Більше половини вартості води – це є кошти, які ми платимо за електроенергію. Це буде також мінімізувати проблеми запаху. Щодо запаху, то його стало менше, але ще не ідеально. Ми продовжуємо ставити гідрозатвори, і хочемо, щоб ця тема просто зникла з наших думок”, - додав мер Львова.

Міський голова також зазначив про роботу над проектами з ЄБРР по лінії Львівтеплоенерго. 

“Ми починаємо наступного року встановлювати Індивідуальні теплові пункти по Сихову. Їх має бути понад 500. Це також дуже великий амбітний проект”, - зауважив Андрій Садовий.

comments powered by HyperComments