Радянські книги з “Львівської Політехніки” передали в музей

Євгенія Пласконь  |  Середа, 28 грудня 2016, 00:36
Передані книги будуть використані при створенні експозиції Меморіального музейного комплексу на просп. В. Чорновола, 45-г та використовуватимуться працівниками Музею для наукових досліджень радянського тоталітаризму.
Радянські книги з “Львівської Політехніки” передали в музей

26 грудня о 12.00 год. в приміщенні науково-технічної бібліотеки Національного університету «Львівська Політехніка» відбулася передача списаних і дублікатних видань радянського періоду з обмінно-резервного фонду бібліотеки у Меморіальний музей тоталітарних режимів «Територія Терору».  Про це повідомили у прес-службі ЛМР.

За словами заступниці директора науково-технічної бібліотеки Національного університету «Львівська Політехніка» Олени Харгелії, у музей “Територія Терору” передали 263 книги. Такий захід пройшов уже вдруге: минулоріч музей отримав 274 книги. 

Як зазначив в. о.  директора Меморіального музею тоталітарних режимів «Територія Терору» Володимир Довжинський, отримані книги працівники Музею використають для наповнення експозиції, а інформація із них буде детально опрацьована та донесена до широкого загалу. 

У музейному комплексі «Територія Терору» буде декілька експозиційних приміщень, наприклад радянська квартира, чи радянська установа, і ці книжки будуть розставлені на полицях, а оскільки заклад буде інтерактивним, то відвідувачі зможуть їх подивитись, погортати сторінки.

Науковий співробітник музею, який координував цей проект, Андрій Шиманський розповів за яким принципом здійснювався відбір. Основна увага зосереджувалась на книгах, які мають стосунок до тематики музею: присвячені радянській ідеології; видання, які розповідають про переваги комуністичного способу в економіці, про колективізацію та кооперацію; матеріали, які стосуються ІІ світової війни, радянського погляду на її перебіг і підсумки; література присвячена боротьбі радянського режиму проти Української Повстанської Армії. Така видання допоможуть краще зрозуміти внутрішню логіку радянського тоталітаризму.

Представники Музею наголосили, що всі книги спочатку будуть обліковані, а вже згодом активно використовуватимуться у діяльності музейної установи.

comments powered by HyperComments