Поліцейські у Львові “прикрили” тіньовий бізнес

Євгенія Пласконь  |  Вівторок, 27 грудня 2016, 20:41
Через конвертаційний центр виводили кошти з реального сектору економіки у підпільний.
Поліцейські у Львові “прикрили” тіньовий бізнес

Працівники Управління захисту економіки у Львівській області та обласної прокуратури викрили трьох зловмисників, які встигли вивести через конвертаційний центр і підконтрольні підприємства більше 100 мільйонів гривень безготівкових коштів. Про це повідомили у відділі комунікації поліції Львівської області.

Як встановили правоохоронці, впродовж 2013-2015 років зловмисники займалися фіктивним підприємництвом, використовуючи низку фірм, зареєстрованих на себе та на підставних осіб.

Ці фірми допомагали прикривати незаконну діяльність інших підприємств, пов’язану з ухиленням від сплати податків. А саме - переводили кошти у готівку з наступним поверненням їх замовникам. За надану «послугу» організатори центру отримували винагороду у вигляді обумовлених відсотків від суми угоди.

Внаслідок таких протиправних дій до державного бюджету не надійшли податки в сумі щонайменше 9 мільйонів гривень.

За фіктивне підприємництво злочинцям доведеться виплатити штраф від трьох до п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. 

Правоохоронці наклали арешт на банківські рахунки та готівкові кошти підозрюваних, загальна сума яких становить понад 2,5 мільйона гривень.

comments powered by HyperComments