Для розгляду е-петиції у Львові тепер достатньо 500 голосів

Євгенія Пласконь  |  Понеділок, 26 грудня 2016, 23:24
Таке тимчасове рішення затвердила Львівська міськрада через складність системи голосування.
Для розгляду е-петиції у Львові тепер достатньо 500 голосів

У лютому цього року Львів долучився до  Єдиної системи електронних петицій. Як повідомили у міській раді, раніше підтвердження особи в реєстрації петиції та голосуванні відбувалось за допомогою е-пошти та номера мобільного телефону.

Однак, після виявлення випадків накрутки голосів за окремі петиції, було вирішено впровадити підтвердження за допомогою системи BankID. Після цього петиції на сайті продовжують реєструвати, однак за них голосує значно менше людей.

Щоб якось вирішити цю проблему, влада міста прийняла рішення зменшити кількість необхідних голосів для підтримання петиції вдвічі – з 1000 до 500.

У новому рішенні передбачено винесення на розгляд Львівської міської ради петицій, що набрали необхідну кількість голосів, а також виступ автора на пленарному засіданні. 

Окрім того, визначено, що виконавчі органи повинні готувати дорожні карти щодо вирішення порушених електронною петицією питань.

Нагадаємо, від лютого 2016 року львів’яни встигли зареєструвати 664 петиції, 21 з яких (3%) впродовж 2 місяців набрала 1000 голосів, необхідних для розгляду.

Довідка
Електронна петиція – це колективне звернення громадян до Львівської міської ради через офіційний веб-сайт установи або інший визначений спеціалізований сайт, за допомогою системи електронної ідентифікації особи. Вона є однією із форм участі територіальної громади у здійсненні місцевого самоврядування, та повинна стосуватися питань, що є у компетенції територіальної громади та органів місцевого самоврядування Львова.

comments powered by HyperComments