Більше половини мешканців Львівщини готові купувати штучну ялинку на свята

Євгенія Пласконь  |  Понеділок, 26 грудня 2016, 20:28
Відповідне опитування провели в рамках екомарафону “Подаруй життя ялинці”.
Більше половини мешканців Львівщини готові купувати штучну ялинку на свята

Як повідомили у  департаменті екології та природних ресурсів Львівської ОДА, із початку грудня 1200 осіб із 28 населених пунктів Яворівського району та міста Львова взяли участь у екологічній програмі.

Так, у Яворівському національному парку проходив екомарафон “Подаруй життя ялинці”, відбувся конкурс "Новорічно-різдвяна листівка", а також майстер-класи "Різдвяний ангелик" та "Привітальна листівка".

За словами директора департаменту Руслана Гречаника, на Львівщині провели опитування "Вивчення думки населення щодо збереження хвойних насаджень у новорічно-різдвяний період". За результатами анкетування більшість опитаних (83,1 %) вважає, що в кожній оселі на Новорічно-різдвяні свята повинна бути ялинка. При цьому, більше половини (50,1 %) ставлять штучну ялинку, решта (44,1 %) - живу. На ринку зимове дерево купує 51,3% опитаних, приносять з лісу – 25,5 %.

Оскільки переважна більшість респондентів (68,5 %) упевнені, що обов’язково потрібно проводити екопросвітницьку роботу серед населення про роль хвойних рослин у житті людини та тварини, з ними поговорили на тему збереження ялинок. Як наслідок, 64,2 % респондентів готові купувати ялинки чи сосни, які спеціально вирощені для продажу дорожче, аніж ніж зрубану у лісі, але дешевше.

Освітнім закладам, які взяли активну участь в опитуванні, нададуть ілюстровані довідники "Рідкісні та зникаючі види рослин Львівщини".

Слід додати, що на конкурс "Новорічно-різдвяна листівка" надіслали роботи 143 учні загальноосвітніх шкіл Яворівщини. Серед них І місце отримала робота учня Новояворівської ЗОШ І-ІІІ ст. № 3 Варениці Максима, ІІ місце розділили між собою роботи учня Новояворівського НВК ЗОШ ІІ ст. Кобилецького Юрія та Вороцівського НВК ЗОШ І-ІІІ ст. Штойка Романа; ІІІ – місце віддали роботі учениці Новояворівської ЗОШ І-ІІІ ст. № 2 – Кондор Оксані.

У ході марафону відбулись майстер-класи, де діти творили "Різдвяних ангеликів" та смакували подарунками від Святого Миколая.

comments powered by HyperComments