Протестувальники домоглися свого: Львівська міська рада заборонила будівництво сміттєпереробної лінії у Рясному

Андріана Кирик  |  Понеділок, 26 грудня 2016, 12:14
Сміття на території Львова не буде.Депутати ЛМР прийняли ухвалу про заборону будь-якої діяльності ЛКП «Львівспецкомунтранс» на території промзони, якщо вона суперечить законодавству.
Протестувальники домоглися свого: Львівська міська рада заборонила будівництво сміттєпереробної лінії у Рясному

Депутати ЛМР заборонили будівництво сміттєпереробної лінії у Рясному, на території колишнього заводу «Львівхімсільмаш». За відповідну ухвалу під час засідання сесії 26 грудня проголосували 54 депутати.


Відповідоно до ухвали, на території заводу заборонена будь-яка діяльность ЛКП «Львівспецкомунтранс», пов’язана із відходами. Крім цього, депутати повинні до 01.02.2017 оприлюднити стратегію розв’язання сміттєвої проблеми. Цією ж ухвалою обранці зобов’язали мерію створити ландшафтний заказник «Білогорська долина».


Також було створено комісію з питань перевірки та контролю за вивезенням ТПВ у Львові, яку очолив секретар ради Анатолій Забарило.


Нагадаємо, що місцеві жителі Рясного двічі блокували сесію міської ради. Вперше це сталося 22 грудня, тоді львівські депутати розійшлися через пікет, відтак сесію перенесли на сьогодні,26 грудня. Однак й цього разу не обійшлося без сутичок. 
Під стінами Ратуші, окрім протестувальників з Рясного, зібралися й комунальники, котрі через зірвану сесію могли залишитися без грошових премій. Утворилася незначна тиснява, та все ж депутати, під вигуки «Ганьба» увійшли до зали засідань.

 

comments powered by HyperComments