Про те, як створювати успішний міський стартап розповіли у Львові

Євгенія Пласконь  |  Субота, 24 грудня 2016, 05:16
Львів став першим містом, у якому презентували книгу, присвячену розвитку екосистем підприємництва на основі досвіду Амстердама, – «Місто стартапів».
Про те, як створювати успішний міський стартап розповіли у Львові

У місті Лева презентували книгу про західний досвід створення успішних ініціатив. У заході взяв участь міський голова Андрій Садовий, керівник програми місцевого економічного розвитку Western NIS Enterprise Fund Ірина Озимок та голова ГО Greencubator Роман Зінченко. Також скайпом до присутніх долучився один із авторів книги Рубен Неувенхінс.

Про це повідомили у прес-службі ЛМР.

“Коли 8 років тому ми почали працювати над стратегією нашого міста – спільно з громадськими організаціями, науковими установами та західними партнерами – це дало нам можливість вийти на кластерний підхід у Львові, ми стали містом-стартапом в Україні. Сьогодні багато людей, які люблять новітні технології, переїжджають до Львова переймати досвід”, – зазначив Андрій Садовий.

“Треба подорожувати, шукати найкращі практики, впроваджувати їх в життя. Мені дуже приємно, що одне із львівських середовищ, яке працює над Креативним кварталом – перетворенням трамвайного депо у великий центр стартапів – прожило тиждень в Амстердамі цілою командою, вивчало найцікавіше, що там є, аби тут, у Львові, вийти на вищий рівень”, - додав мер Львова.

Як підкреслюють автори «Міста стартапів», мета написання книги – надати представникам органів влади, держслужбовцям і публічно-приватним ініціативам настанови щодо того, як вони можуть мислити і працювати як стартапи. Вона дає цілісне бачення того, яким чином публічний сектор може працювати разом із приватним, щоб формувати ідеї, що прискорюють розвиток екосистеми стартапів і живлять місто як інкубатор інновацій. 

comments powered by HyperComments