Реформування освіти в МВС обговорили на нараді у Львові

Євгенія Пласконь  |  Четвер, 22 грудня 2016, 21:42
Виділили три основних напрямки змін.
Реформування освіти в МВС обговорили на нараді у Львові

21 грудня на базі Львівського державного університету внутрішніх справ відбулась регіональна кущова нарада з питань реформування освіти в Міністерстві внутрішніх справ України. 

Про це повідомили у відділі зв’язків з громадськістю ЛьвДУВС.

Концепцію та план заходів щодо здійснення реформи представив заступник Директора Департаменту персоналу, організації освітньої та наукової діяльності МВС, начальник Управління професійної освіти та науки Олександр Користін. 

«Практичні підрозділи та вищі навчальні заклади повинні працювати спільно, і мета цієї наради – об’єднати зусилля у вирішенні кадрових проблем, які існують сьогодні у Національній поліції», – повідомив Олександр Користін. 

Свої висловлювання начальник Управління професійної освіти та науки підсилив відеопрезентацією, яку продемонстрував керівникам кадрових підрозділів Головних управлінь Національної поліції у Волинській, Івано-Франківській, Закарпатській, Львівській, Тернопільській, Чернівецькій областях, проректорам та керівникам структурних підрозділів Львівського державного університету внутрішніх справ, котрі були присутні на нараді.

Олександр Користін виокремив три основні напрями реформування: реформування добору на навчання та службу; реформування змісту професійної підготовки; формування кваліфікованого тренерського складу. 

Службовець наголосив, що важливо організувати якісну співпрацю практичних підрозділів і відомчих вишів як у процесі агітації та відбору на навчання, так і під час освітнього процесу. 

На думку Олександра Користіна, в основі підготовки майбутніх кадрів мають бути: фахова компетенція – освітня підготовка; діяльнісна – практична підготовка; соціальна – формування особистості.

Раніше "Справжня Варта" повідомляла про створення в Україні поліцейських відділень зразкового типу.

comments powered by HyperComments