На Львівщині планують провести реформу поліції

Євгенія Пласконь  |  Середа, 21 грудня 2016, 09:48
Допомагати у цьому будуть європейські представники.
На Львівщині планують провести реформу поліції

20 грудня за круглим столом зустрівся голова Львівської ОДА Олег Синютка, голова Консультативної місії ЄС (КМЄС) Кястутіс Ланчінскас, представники поліції та громадських організацій.  Темою обговорення стала реформа Нацполіції  в рамках проекту КМЄС "Підтримка реформи поліції".

"Маємо на меті створити по всій Україні 20 поліцейських відділень зразкового типу, а саме: у Київській, Харківській та Львівській областях. Сім відділень із двадцяти буде розташовано у Львівській області", - повідомив голова Консультативної місії ЄС Кястутіс Ланчінскас.

Згідно із проектом, вартість якого оцінюється у 6 млн євро, буде відновлено та технічно переобладнано 20 поліцейських відділень, забезпечено професійну підготовку персоналу, що там працює. Крім того, проведуть низку заходів, спрямованих на зміцнення довіри до поліції громадян, які проживають в цих областях.

"Навчання та оснащення співробітників поліції буде ґрунтуватися на передових досягненнях ЄС в галузі охорони та підтримки громадського порядку. Заходи зі зміцнення громадської довіри до поліції буде зосереджено на ініціативах по боротьбі з корупцією, підвищенні обізнаності громадськості про охорону громадського порядку та залученні громадянського суспільства до розробки щорічної програми безпеки та системи управління скаргами", - зазначив Кястутіс Ланчінскас.

Проект буде реалізовуватись під керівництвом шведської поліції, у співпраці з КМЄС та Управління Організації Об'єднаних Націй з обслуговування проектів (ЮНОПС).

comments powered by HyperComments