Британські театральні вистави покажуть у Львові на великих екранах

Євгенія Пласконь  |  Четвер, 22 грудня 2016, 21:16
Стартує фестиваль “Британський театр у кіно”.
Британські театральні вистави покажуть у Львові на великих екранах

Із 29 грудня львівські глядачі зможуть подивитись на театральні вистави Бенедикта Камбербетча, Джоні Лі Міллера та інших британських акторів у кінотеатрі.

Цього року фестиваль розширив свої географічні межі та добрався до Львова, де покажуть британські театральні хіти — дві вистави “Франкенштейн” із  Бенедиктом Камбербетчем та Джоні лі Міллером у головних ролях (29 і 30 грудня), трагедію “Гамлет: Камбербетч”, де номінант на премію «Оскар» продемонструє нове прочитання образу Принца данського одночасно перед гостями театру Barbican у Лондоні та глядачами кінотеатрів всього світу.

«У Сполученому Королівстві цей формат користується надзвичайним попитом – прем’єру вистави «Гамлет» із Камбербетчем наживо показували 87% британських кінотеатрів. Для українських глядачів похід на театр у кіно – це можливість побачити свіжі постановки, а також покращити навички слухання англійською мовою», – прокоментувала координаторка мистецьких програм Британської Ради в Україні, Даша Стокоз.

Із нового року фестиваль продовжить транслювати новинки, зокрема, виставу “Дванадцята ніч” - комедію заплутаних романтичних відносин за участі коміка Стівена Фрая, де усі ролі виконуються чоловіками. Також відбудеться показ вистави “Нічия земля” про відверті розмови двох престарілих письменників Херста і Спунера, ролі яких виконують актори із “Людей Х” - Ієн Маккеллен і Патрік Стюарт.

Усі вистави демонструються англійською мовою з українськими субтитрами та передбачені для глядачів віком від 16 років. 

Захід організовує Британська Рада в Україні, арт-об'єднання CoolConnections та мережа кінотеатрів Multiplex. Старт проекту відбудеться у новому кінотеатрі Multiplex у ТРЦ Victoria Gardens (Львів, вул. Кульпарківська, 226А).

comments powered by HyperComments