У Львівській ОДА пообіцяли зростання зарплат для освітян та медиків

Євгенія Пласконь  |  Четвер, 22 грудня 2016, 20:53
На це передбачили гроші в обласному бюджеті на 2017 рік.
У Львівській ОДА пообіцяли зростання зарплат для освітян та медиків

У четвер, 22 грудня, Львівська обласна рада затвердила бюджет області на 2017 рік, який передбачає суттєве підвищення заробітної плати працівникам бюджетної галузі. Зокрема, зарплата працівників галузі освіти наступного року має зрости на 50%, а медичних працівників – на 40%.

Про це повідомили у прес-службі ЛОДА.

За словами директора департаменту фінансів Львівської ОДА Олега Демківа, у цілому фонд оплати праці по обласному бюджету зростає більш ніж на 40%. 

"Для освітян – на понад 50%, медиків – більше 40%, для інших галузей на 41% – 45% залежно від відповідних постанов Уряду", - додав головний фінансист області.

Загалом у бюджет області на 2017 рік заклали кошти у розмірі 12,9 млрд грн. Виділятимуть гроші за пріоритетами, де перевагу нададуть наступним сферам: дорожнє будівництво, енергозбереження, екологія, освітлення населених пунктів та мікропроекти місцевого розвитку.

Прийнятий бюджет є збалансованим за соціальними видатками: передбачає фінансування у необхідних розмірах допомог малозабезпеченим сім’ям із дітьми, пільг і субсидій та інших соціальних програм і проектів, які є в обласному бюджеті.

"Видатки на реалізацію обласних програм затверджено в сумі 740 мільйонів гривень, зокрема на програму мікропроектів місцевого розвитку – 60 мільйонів. Усього в області планують реалізовувати близько 40 програм", - акцентував Олег Демків.

Як повідомив Олег Демків, по медичному напрямку (онкологічна превенція) вдалося залучити потужний кредит Світового банку під гарантії Уряду, який надійде до обласного бюджету у вигляді субвенції з держбюджету – близько 200 млн грн.

comments powered by HyperComments