Захід, присвячений історії родини Івана Франка, проведуть у Львові

Євгенія Пласконь  |  Середа, 21 грудня 2016, 21:25
Також відвідувачі зможуть подивитись на спортивні речі синів Каменяра.
Захід, присвячений історії родини Івана Франка, проведуть у Львові

У четвер, 22 грудня о 16:00 год., у Львівському державному університеті фізичної культури імені Івана Боберського відбудеться урочиста Академія "Сини Івана Франка – перші українські фахівці руханки і змагу". Захід організовують з нагоди відзначення 160-річчя від народження Івана Франка.

Про це повідомила заступник начальника управління фізичної культури і спорту Львівської ОДА Оксана Вацеба.

За її словами, захід отримав таку назву, адже родина Франка, зокрема його сини Тарас і Петро, вихованці професора Івана Боберського, мали безпосередній стосунок до початків формування системи фізичного виховання і спорту у нашому краї.

"Цікавинками цієї урочистості, окрім виступів з науковими повідомленнями фахівців зокрема, львівських франкознавців та дослідників національної фізичної культури українців, гості матимуть змогу оглянути і експозицію особистих спортивних речей Петра Франка та зустрітися із нащадками родини Івана Франка", - розповіла Оксана Вацеба.

У заході візьмуть участь представники громадських організацій Львова – "Рідна Школа", "Пласт", "Карпатський лещетарський клуб", "Конгрес української інтелігенції" та авторитетні особистості.

comments powered by HyperComments