22 школи Львова отримають мультиборди до кінця року

Євгенія Пласконь  |  Середа, 21 грудня 2016, 19:16
Сучасні методи впроваджують у навчальний процес.
22 школи Львова отримають мультиборди до кінця року

У Львові розпочали процес із осучаснення шкільних кабінетів та підвищення ефективності викладання предметів природничо-математичного циклу. Першими отримали оновлення кабінети фізики.

“У цьому році ми закупили 22 мультиборди і наша задача, щоб у наступному році кожна школа міста Львова мала такі мультиборди. Завдяки їм можна зовсім по-іншому зрозуміти фізику, хімію, математику”, - повідомив мер Львова, Андрій Садовий.

За словами очільника міста, акцент надають на технічні спеціальності з розрахунку на приваблення іноземного інвестора та створення науковмісного виробництва у Львові.

Цьогоріч сучасними кабінетами фізики облаштували 22 школи міста, для кожної з яких придбали по одній мультитач-панелі із вмонтованим комп’ютером на суму 2 999,1 тис. грн та 20 комплектів демонстраційного й лабораторного обладнання на суму 3 499,2 тис. грн.

Окрім цього, ІТ-компанія Nravo розробила спеціальний конструктор та програмне забезпечення для вивчення теми «Електрика» у міських школах.

“Ми хочемо зацікавити учнів вивчати фізику, показати, що це наука про світ, який нас оточує, а фізичні процеси та закони найкраще пізнаються під час експерименту. Наявне на ринку обладнання має багато недоліків та обмежень. Тому ми поставили перед собою завдання – розробити конструктор, який буде повністю покривати розділ електрики, а це – чверть навчальної програми, та враховувати існуючі проблеми. Набір має бути цікавим, сучасним, автономним, легким у використанні та зберіганні, повинен поєднувати класичні підходи з інноваційними методиками. Усі матеріали та програмне забезпечення для комп’ютерів та мультибордів – українською мовою”, - зазначив розробник, директор компанії «Nravo» Андрій Табачин.

На сьогодні виготовлено декілька взірців конструктора, які активно тестують у школах Львова, промислове виробництво у місті планують розпочати вже наступного року.

comments powered by HyperComments