У львівських школах планують ввести курс із гуманної освіти

Євгенія Пласконь  |  Середа, 21 грудня 2016, 15:06
Дітей навчатимуть відповідальності за тварин.
У львівських школах планують ввести курс із гуманної освіти

21 грудня під час прес-конференції організатори проекту «Маленький Принц. Львів, що любить тварин» розповіли про перші підсумки роботи та заявили про запровадження нового курсу для семикласників у всіх 138 школах Львова вже з травня 2017 року.

Про це повідомляє кореспондент “Справжньої Варти”.

За словами координатора проекту, керівника служби зі зв’язків з громадськістю компанії “Кормотех” Катерини Ковалюк, пілотний проект “Маленький Принц” реалізували впродовж листопада-грудня у 16 школах міста. Для 1000 учнів, які відвідали курс гуманної освіти, розробили спеціальні матеріали — робочі зошити, а також методичний посібник для вчителя.

"У межах проекту діти відвідали 4 уроки в класі, де працювали в зошиті, здійснили виїзний урок на ЛКП “Лев”.  Це абсолютно нормальна, здорова практика в цивілізованих країнах , де дітей змалечку навчають гуманності, або іншими словами — любові, співпереживання, емпатії до всього живого. Тому що добре ставлення до тварин і рослин обов’язково конвертується в добре ставлення до людей”, - зазначила Катерина Ковалюк.

Всього було надруковано 200 посібників, з розрахунку на кількість вчителів біології у школах Львова; зошитів — 2 тисячі для учнів та поширення візуальної інформації про новий предмет. Загальний кошторис проекту (друк матеріалів, тренінги, комунікація та ін) обійшовся у 70 тисяч гривень.

Організатори відзначили і особливу допомогу проекту від Академії гуманної освіти та Олександра Богачика, який надав матеріали світової спадщини, зокрема, англійські, якими користуються в світі. Ними доповнювали навчальні матеріали.

За словами розробника методики проекту, методиста із біології, екології та основ здоров’я НМЦО Валентини Олійник, основною метою проекту було виховання шляхетних почуттів у дітей, відірвати їх від віртуальних почуттів і ввести у площину реальних почуттів. 

“Посібник написаний так, що там немає класичних уроків, де є пояснення вчителя, там є тільки новітні інтерактивні технології, дидактичні вправи, через які учні мали можливість себе показати і висловитися”, - додала Валентина Олійник.

Як розповіла директор ЛКП “Лев” Оксана Кошак, для них цей проект є важливим, адже як показують результати, “діти не знають, що є підприємство, яке займається безпритульними тваринами і що є безпритульні тварини в місті, яких викидають, що треба нести відповідальність, коли приймаєш те чи інше рішення”.

"Сьогодні ми працюємо над стратегією вирішення проблеми і дуже віримо, що в подальшому безпритульних тварин у межах нашого міста не буде”, - зазначила Оксана Кошак.

Пілотний проект «Маленький Принц. Львів, що любить тварин» був спеціально розроблений методистами Львівського навчально-методичного центру у співпраці з компанією Кормотех і ГО «Академія Гуманної Освіти» за сприяння ЛКП «Лев».

comments powered by HyperComments