У Дрогобичі урочисто відкрили Народний дім (ФОТО, ВІДЕО)

Олег Довганик  |  Вівторок, 20 грудня 2016, 19:41
Відкриття відреставрованого будинку стало справжнім святом для місцевих мешканців
У Дрогобичі урочисто відкрили Народний дім (ФОТО, ВІДЕО)

У Дрогобичі відбулось урочисте відкриття відремонтованого Народного дому. Про це повідомляє Справжня варта.

Народний дім відремонтовано в рамках угоди про співпрацю між Львівською облдержадміністрацією та ПАТ "Укргазвидобування".

Згідно із угодою ПАТ "Укргазвидобування" виділило кошти на будівництво, реконструкцію, ремонт та утримання об’єктів соціальної та дорожньої інфраструктури населених пунктів Львівщини.

На відкриття Народного дому приїхали голова Львівської ОДА Олег Синютка та голова правління ПАТ «Укргазвидобування» Олег Прохоренко. З нагоди урочистої події у будинку влаштували концерт та роздали подарунки кращим дітям краю із нагоди Дня Святого Миколая.

Як розповів журналістам керівник Народного дому у Дрогобичі, сама будівля збудована у 1956 році і вже кілька років потребувала ремонту.

З його слів, у межах допомоги ПАТ «Укргазвидобування», завершено першу стадію реконструкції Народного дому.

«Усі проблемні місця, які були у Народному домі, ліквідовані, зокрема капітально відремонтовано та пофарбовано фасад і дах будівлі», - каже він.

Також вдалось встановити нову сцену й облаштувати місця для дітей, які займаються творчістю у будинку.

Згідно із угодою ПАТ "Укргазвидобування" виділило кошти на будівництво, реконструкцію, ремонт та утримання об’єктів соціальної та дорожньої інфраструктури населених пунктів Львівщини. 

На капітальний ремонт цього народного дому, зокрема, витратили 922 тис грн, з яких 594 тис грн – кошти ПАТ "Укргавидобування" та 328 млн грн – кошти місцевого бюджету.

"Мені дуже приємно, що меморандум, який ЛОДА підписала з компанією "Укргазвидобування" на початку цього року, реалізований на 100%. На прикладі реконструкції цього народного дому люди мають змогу відчути підтримку вітчизняних компаній і побачити їх вклад у соціальні об’єкти краю", - наголосив голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка.

За його словами, реконструкція цього об’єкта була однією із першочергових, адже тут святкували 160-ту річницю з дня народження Івана Франка і загалом Дрогобиччина – регіон, де розпочиналася нафто- та газовидобування на Галичині.

За словами очільника області, у рамках угоди на реалізацію першочергових соціально-важливих проектів виділено коштів у розмірі 5 млн грн.

За ці кошти у населених пунктах області реалізовують ряд проектів: на десяти об’єктах роботи уже повністю завершені. Зокрема освітлено центральну вулицю села Унятичі Дрогобицького району, збудовано баскетбольний майданчик в м. Яворові, реконструйовано систему опалення Храму УГКЦ Пресвятої Євхаристії в с. Купичволя Жовківського району, проведено капітальний ремонт покрівлі житлового будинку в м. Дашава Стрийського району та здійснено капітальний ремонт народних домів  у містах Дрогобич та Бібрка Перемишлянського району.

Голова Правління ПАТ "Укргазвидобування" Олег Прохоренко розповів, що його компанія на сьогодні є найбільшим платником податків в Україні і найбільшим виробником газу і вирішила підтримати місцеві громади.

"Таким чином ми вирішили зробити свій внесок у розвиток громади і виділити кошти на ремонт соціальних об’єктів. Хочу також подякувати за сприяння керівництву ОДА. Плануємо й надалі продовжити співпрацю: незабаром обговоримо подальші кроки і сплануємо наступну угоду", - зазначив він.

У рамках святкувань також  відбувся концерт за участі кращих колективів Дрогобиччини.

comments powered by HyperComments