Сьогодні під ЛОДА вимагали відставки Авакова (ФОТО)

Юлія Субота  |  Вівторок, 20 грудня 2016, 13:37
До Дня міліції пенсіонери вирішили вийти на масовий пікет.
Сьогодні під ЛОДА вимагали відставки Авакова (ФОТО)

Сьогодні, 20 грудня, у День міліції понад три сотні працівників правоохоронних органів у відставці вийшли на акцію протесту під стіни Львівської ОДА, заради того, аби їх швидше почули, колишні слуги закону навіть перекрили дорогу навпроти будівлі адміністрації. 

Учасники мітингу - це пенсіонери, які вимагають перерахунку пенсійного забезпечення згідно з нормами чинного законодавства та Конституції, але, з їхніх слів, їм вже ось скоро рік, як не дають нічого, окрім відписок:

"На акції зібрались колишні працівники міліції. У зв`язку з тим, що через ухвалення закону про поліцію, закон про міліцію був скасований, таким чином поліція отримала набагато більше грошове забезпечення. Після цього був прийнятий закон про пенсійне забезпечення згідно з яким держава повинна була нам перерахувати пенсію у відповідності до посад поліцейських. І зараз ми хочемо, щоб держава виконала свій обов`язок, але нас ігнорують ще з першого січня, коли й мав бути здійснений перерахунок пенсій", - розповів "Справжній варті" учасник пікету полковник міліції Іван Середа.

Цікаво, що активісти під стінами ЛОДА вимагали відставки Арсена Авакова та скандували гасла: "Ганьба", "Авакова в відставку" й при цьому вимагали аудієнції з губернатором Львівщини.

Завершивши планову зустріч Олег Синютка вийшов до народу разом із новопризначеним керівником поліції Львівщини Валерієм Середою й запевнив, що проконтролює, аби вимоги міліціянтів у відставці дійшли до Києва й отримали реальну відповідь:

"Ви звернулись із відповідним листом до комітету Верховної Ради і у профільне міністерство. Тому ми спробуємо на основі нашої зустрічі повторно звернутись із цією проблемою, яку ви висвітлюєте сьогодні і отримати результат. Але дуже прошу вас не стати інструментом у руках тих людей, яким би хотілось розхитати ситуацію у державі", - зазначив голова ЛОДА Олег Синютка. 

Результатом розмови влади та громадян стало рішення про спільну зустріч вже наступного тижня, за участі усіх сторін конфлікту, аби допомогти пенсіонерам якомога швидше отримати відповідь на їхній запит. 

comments powered by HyperComments