ЛКП “Львівспецкомунтранс” взяло в оренду брикетувальний прес

Євгенія Пласконь  |  Вівторок, 20 грудня 2016, 03:31
Також установили техніку для обгортання брикетів.
ЛКП “Львівспецкомунтранс” взяло в оренду брикетувальний прес

Брикетувальний прес з Італії та устаткування для обгортання брикетів з Фінляндії — техніка, яку орендувало ЛКП “Львівспецкомунтранс” у компанії “Грінера Україна” за символічну оплату — 10 грн/міс., терміном на три місяці. Загальна вартість разом із розмитненням і перевезенням становить близько 1 млн євро. Про це повідомили у прес-службі ЛМР.

Як зазначає власник обладнання, засновник компанії “Грінера Україна” Богдан Михалусь, обладнанням зможе скористатись будь-яка компанія-перевізник, якщо матиме таку потребу. Зараз техніку монтують, завершити мають намір до кінця січня. 

«Таке устаткування необхідне на випадок несприятливих погодних умов. Низька температура може ускладнити процес вивезення ТПВ на далекі відстані та їхнє вивантаження в замерзлому стані. Відтак, сміття перед відправленням на полігони необхідно буде спресувати та обгорнути. Тобто, ця лінія необхідна нам винятково у разі надзвичайної ситуації», – пояснив директор міського департаменту житлового господарства та інфраструктури, Сергій Бабак.

Потужність брикетувального пресу – 40 тонн на годину. Тобто, працюючи у дві зміни, обладнання змогло б спресувати близько 600 тонн сміття за день.

“Зараз зима, і велику частину відходів вивозять за межі Львівської області. Саме сміття містить 30% води. Якщо воно в машині і довгий час перевозиться, то зрозуміло, що внизу утворюється вода, яка замерзає. Тоді дуже проблематично це сміття вивантажити на полігонах. Ця машина його спресовує, має навколо себе спеціальний конвеєр, який збирає рідину. Наголошую, що це не інфільтрат, який є на сміттєзвалищах і утворюється там кілька років”, - пояснив Богдан Михалусь.

Отриманою водою наповнюватиметься окремий резервуар, і звідти його забиратимуть на очисні споруди. 

“Для міста це дуже безпечний варіант. Якби сталося так, що виникла б якась блокада, чи не мали, куди звести сміття, чи були дуже сильні морози, тоді можна було б увімкнути цю лінію, спресувати відходи, і безпечно вивезти їх на полігон. Однак це – винятково у разі надзвичайної ситуації. Можливо, цим обладнанням навіть і не скористаються”, – додав Богдан Михалусь.

Раніше "Справжня Варта" розповідала про діяльність Богдана Михалуся в Україні.

comments powered by HyperComments