У Львові обговорили досвід громадських бюджетів

Євгенія Пласконь  |  Субота, 17 грудня 2016, 06:30
Львів став платформою для обміну досвідом у втіленні найкращих практик муніципалітетів у реалізації бюджетів участі.
У Львові обговорили досвід громадських бюджетів

16 грудня в готелі «Дністер» відбувся Перший всеукраїнський форум «Громадський бюджет. Міста для людей». У заході взяли участь активісти та представники муніципалітетів, які впроваджують чи хочуть впроваджувати громадський бюджет у своїх містах.

Форум охоплює 3 панелі для обговорення. Перша – це виступи представників організацій, які лобіювали впровадження громадських бюджетів та пропонували рішення для автоматизації і спрощення процесів. Друга – це доповіді представників місцевої влади, які вже впровадили проект «Громадський бюджет». Третя – це виступи громадських активістів, які подавали свої проекти у рамках «Громадського бюджету» та реалізували корисні для міста проекти різними способами.

«На мою думку, Львів є найкращим прикладом того, як створити новий формат співпраці між громадськістю та владою практично «з нуля». Зрозуміло, що в інших містах був громадський бюджет у якомусь форматі, скажімо в Києві. Але у Львові його запустили просто-таки неймовірно швидко, і, зрештою, до реалізації долучилась шалена кількість мешканців – більше 23 тисяч людей, із яких 16 тисяч – через BankID. А ще надійшло аж 265 проектів. І це лише за півроку. Я сьогодні дуже горда за Львів, адже громадський бюджет – це поки єдиний реальний, прямий інструмент впливу на владу – попри вибори, які відбуваються раз на 4 роки», – відзначила радник мера Львова, Яніка Мерило.

Раніше “Справжня Варта” розповідала про підсумки впровадження громадського бюджету у Львові.

comments powered by HyperComments