“Ми готуємо Європу до того, що рано чи пізно Україна буде в доброму значенні їх конкурентом”, - Ярослава Хортяні

Євгенія Пласконь  |  П'ятниця, 16 грудня 2016, 18:42
У Львові відбулася зустріч із головою Європейського конгресу українців.
“Ми готуємо Європу до того, що рано чи пізно Україна буде в доброму значенні їх конкурентом”, - Ярослава Хортяні

16 грудня голови Львівської облдержадміністрації та Львівської обласної ради зустрілися з представником української меншини в угорському Парламенті, головою Європейського конгресу українців, першим заступником президента Світового конгресу українців Ярославою Хортяні. Сторони обговорили потенційні вектори співробітництва.

Про це повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

Ярослава Хортяні запевнила, що Угорщина готова інвестувати в аграрний сектор та інфраструктуру України. Також було обговорено умови співпраці у сфері культури, зокрема, святкування 50-річчя Світового Конгресу Українців у Львові.

Темою зустрічі стала також війна на сході України. Було запропоновано включити парламентарів Угорщини до складу делегації Львівської області, яка регулярно відвідує Луганську область.

"Ми готуємо Європу до того, що рано чи пізно Україна буде в доброму значенні їх конкурентом, і європейці розуміють це. Крім того, ми доносимо меседж, що українські хлопці воюють зараз не тільки за себе, а й за Європу", - розповіла голова Європейського конгресу українців.

comments powered by HyperComments