Президія Львівської облради засудила антиукраїнські виступи в Перемишлі

Андріана Кирик  |  Вівторок, 13 грудня 2016, 18:11
Вороже ставлення до українців у сусідній Польщі занепокоїло львівських обранців
Президія Львівської облради засудила антиукраїнські виступи в Перемишлі

Звернення до воєводи Підкарпатської, маршалка Підкарпатського воєводства, голови Підкарпатського сейму, старости Перемишлянського повіту з приводу проявів ворожого ставлення до української меншини Республіки Польща і громадян України ухвалили 13 грудня на засіданні президії.


Депутати засудили вороже ставлення до української громади на території Республіки Польща та особливо інцидент, що стався в Перемишлі під час «Маршу перемишльських і львівських орлят» 10 грудня. Під час дійства учасники, окрім інших гасел, скандували : «Смерть українцям!», «Перемишль, Львів –завжди польські!»


Львівські депутати також відзначили, що такі випадки, на жаль, не є рідкістю для Перемишля, особливо на святкуваннях патріотичних подій. Саме тому, у зверненні обранці наголосили : «Переконані, що подальше мовчання офіційної влади з приводу обурливих для українців подій шкодить українсько-польським відносинам як на національному, так і на регіональному рівнях, підриває імідж Польщі як країни, у якій дотримуються прав національних меншин» .


«Разом із тим, висловлюємо переконання, що «перемишльський інцидент» є свідомою провокацією, котра має на меті погіршити двосторонні українсько-польські відносини, які активно розвиваються у різних сферах» – додали львівські депутати у зверненні.

 

comments powered by HyperComments