Оксана Линів: “Нехай діти не пробують наркотики, а беруть інструменти і сідають разом в оркестр”

Євгенія Пласконь  |  Понеділок, 12 грудня 2016, 18:57
Засновниця Молодіжного симфонічного оркестру про проект.
Оксана Линів: “Нехай діти не пробують наркотики, а беруть інструменти і сідають разом в оркестр”

11-12 грудня у Львові пройшов перший етап із реалізації проекту створення Молодіжного симфонічного оркестру України.  Для участі у прослуховуванні було подано 166 заявок з майже усіх областей нашої держави.

Про це повідомляє кореспондент “Справжньої Варти”.

Час і умови проекту, який мав би охопити якомога більшу територію України, обрано не випадково, - запевнила диригент Баварської Державної опери та засновник проекту, Оксана Линів.

“Країна, яка не є цілісною, не може комунікувати назовні. У цьому нам має допомогти створення Проекту, який є багаторічним. Він для мене має надзвичайно високе, всеукраїнське значення, тому що підбір усіх заявок проходив у першу чергу так, щоб були максимально представлені усі регіони України. Таким чином, дітям можна не тільки відкрити музику, а й  їхню Батьківщину, дозволити їм пізнати одне одного і одночасно  показати приклад  європейського менталітету”, - пояснила Оксана Линів.

За словами засновниці проекту, створення Молодіжного симфонічного оркестру України може стати в один ряд із світовими молодіжними мистецькими утвореннями, які змінили суспільство та свідомість:

“Це і приклад у Венесуелі, де було проінвестовано і створено цілу систему музичної освіти для дітей, які знаходяться поза соціальними межами і створено оркестри саме з бідних дітей. Нехай діти не вештаються по вулицях і не пробують наркотики, а нехай вони краще беруть інструменти до рук і сідають разом в один оркестр”, - розповіла Оксана Линів.

“Надзвичайним прикладом є створення Даніелем Баренбоймом в Ізраїлі такого оркестру, де молоді палестинці та ізраїльтяни відклали зброю і ненависть, сіли разом і об’єдналися заради майбутнього”, - додала вона.

Музичні партнери з Німеччини — керівник Федеративного молодіжного оркестру Німеччини Зенке Лентц та керівник молодіжного відділу Бетховенського фестивалю Томас Шайдер — приїхали в Україну заради співпраці та підтримки нашої країни у всіх сферах:

“Нам дуже приємно бути хресними при народженні нового покоління музикантів в Україні. Ми хочемо не тільки показати багатство нашої культури, а й, не зважаючи на різні труднощі, звести музикантів разом, аби сповідувати толерантний діалог. Ми хочемо повернути на порядок денний у Німеччину питання України і музика для цього якраз є дуже добрим приводом”, - поділився Зенке Лентц.

comments powered by HyperComments