На Львівщині відкрили черговий сімейний бізнес

Євгенія Пласконь  |  Неділя, 11 грудня 2016, 20:49
Запрацювала нова молочна ферма.
На Львівщині відкрили черговий сімейний бізнес

9 грудня, у c. Ясенів на Бродівщині (кооператив "Покрова") урочисто відкрили новозбудовану сімейну молочну ферму Кармазин Надії. Це вже шоста сімейна ферма, що 2016-го запрацювала у цьому районі.
Про це повідомили у прес-службі ЛОДА.

"Учасники Проекту "Розвиток молочного бізнесу в Україні" переконали родину створити власний молочний бізнес та працювати на себе. І вже сьогодні це дозволяє молодій сім’ї дбати про краще майбутнє", - розповіла директор департаменту агропромислового розвитку ОДА, Наталія Хмиз.

Для покращення умов утримання корів, сім'я отримала від українсько-канадського Проекту обладнання на суму 100 тисяч гривень. Крім того, завдяки консультуванню молочних дорадників та тренерів ЛАДС щодо здоров’я, правильної годівлі, умов утримання тварин, сім'я зможе підвищити продуктивність до 5000-7000 л молока від корови за лактацію.

За словами Наталії Хмиз, департамент агропромислового розвитку Львівської облдержадміністрації працює над створенням сімейних ферм не лише в молочному скотарстві, а й в інших напрямках аграрного виробництва.

"В області діє фінансова підтримка на зворотній основі у вигляді пільгових кредитів на реалізацію бізнес-планів. Вона дозволяє сімейним фермам розвивати свою діяльність та забезпечувати якісними продуктами харчування Львівщину та Україну. А ще успішне створення та відкриття таких ферм, дає змогу не лише створювати робочі місця, але й розвивати виробництво продукції з вищою доданою вартістю", - наголосила Наталія Хмиз.

Нагадаємо, попередньо були відкриті ферми у с. Великі Дідушичі Стрийського району.

comments powered by HyperComments