У ЛОДА представили понад 200 проектних пропозицій із розвитку Львівської області

Євгенія Пласконь  |  П'ятниця, 9 грудня 2016, 04:47
На їх реалізацію передбачено 19 мільярдів гривень.
У ЛОДА представили понад 200 проектних пропозицій із розвитку Львівської області

8 грудня, на засіданні Колегії облдержадміністрації представили проект плану реалізації стратегії розвитку Львівської області на 2016-2018 роки. Документ напрацювали фахівці обласної державної адміністрації разом із експертним середовищем. Про це повідомили у прес-службі Львівської облдержадміністрації.

За словами заступника директора департаменту економічної політики ЛОДА Валентини Москаленко, презентований документ – це каталог проектних ідей, на основі яких структурні підрозділи облдержадміністрації, інші суб’єкти регіонального розвитку напрацьовують обласні програми, проекти для державного фонду регіонального розвитку (ДФРР), міжнародної технічної допомоги (МТД) та ін.

Загалом План передбачає понад 200 проектних пропозицій на 19 млрд грн, які будуть фінансуватися з обласного бюджету, ДФРР, МТД, а найбільше – за рахунок приватних інвестицій.

Стратегічними цілями плану реалізації стратегії розвитку Львівської області є: конкурентоспроможна економіка, якість життя, відкриті кордони, розвинуте село, туристична привабливість.

Крім того, Валентина Москаленко нагадала, що у 2016 році реалізується 1167 проектів регіонального розвитку. Серед наймасштабніших (по 10 млн грн), реалізованих цього року проектів соціальної інфраструктури: будівництво школи в Дрогобичі, будівництво школи в Бортятині Мостиського району, Народного дому в Городоцькому районі, басейну в Дрогобичі, школи в Брюховичах та ін.

"Щодо коштів приватних інвестицій, то, крім великих підприємств ("Фуджикура", "Бадер", "Електроконтакт") у поточному році почали працювати понад 50 маленьких підприємств. Кожного тижня в області відкривається нова лінія, цех тощо, а це майже 12 тис нових робочих місць в цьому році”, – зазначила Валентина Москаленко.

comments powered by HyperComments