У Львівській облдержадміністрації домовились про співпрацю із Конгресом українців

Євгенія Пласконь  |  П'ятниця, 9 грудня 2016, 00:07
Домовленості стосуються програми на наступний рік.
У Львівській облдержадміністрації домовились про співпрацю із Конгресом українців

У середу, 7 грудня, голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка зустрівся з Президентом Світового Конгресу Українців (СКУ) Євгеном Чолієм, директором представництва СКУ в Україні Сергієм Касянчуком і членом ради директорів СКУ Оксаною Винницькою. Сторони окреслили основні напрямки співпраці.

Зокрема, обговорили програму заходів відзначення 50-річчя СКУ, які наступного року відбуватимуться у Львові, та домовилися про створення спільної робочої групи з підготовки.

"Наступного тижня відбудеться спільне засідання представників Світового Конгресу Українців та облдержадміністрації для більш детального аналізу майбутньої співпраці. Йдеться, зокрема, про здійснення інформаційної кампанії зв’язків діаспори і України", - заявив Євген Чолій.

Крім того, гості озвучили ідею можливої прем’єри фільму про Голодомор "Гіркі жнива" у місті Львові та деталі її організації. Сторони торкнулися й питання законодавчого врегулювання зовнішньої трудової міграції. А також обмінялися думками про проект гуманітарних ініціатив СКУ – Школу реабілітаційної медицини при Українському Католицькому Університеті в контексті її розвитку.

comments powered by HyperComments