Львівська ОДА визначилась із пріоритетами бюджету на 2017 рік

Євгенія Пласконь  |  Четвер, 8 грудня 2016, 22:05
Дороги, енергозбереження, мікропроекти та екологія — основні сфери зацікавлення.
Львівська ОДА визначилась із пріоритетами бюджету на 2017 рік

8 грудня, на засіданні колегії облдержадміністрації розглянули питання про прогнозний обсяг бюджету на 2017 рік та його особливості.

За словами очільника області Олега Синютки, основними пріоритетами наступного бюджетного року будуть: дорожнє будівництво, енергозбереження, екологія, освітлення населених пунктів та мікропроекти місцевого розвитку.

Як повідомив директор департаменту фінансів Львівської ОДА Олег Демків, відповідно до законопроекту “Про державний бюджет - 2017” на місцеві бюджети передається утримання установ загальної освіти: крім оплати праці педагогічних працівників, оплата енергоносіїв установ охорони здоров’я.

Зростання податків і зборів до місцевих бюджетів прогнозується орієнтовно на 15%, мінімальна зарплата збільшується до 3200 гривень, індекс споживчих цін – 12,7%, а комунальні послуги та енергоносії – 10,95%.

Директор департаменту фінансів зауважив, що загальний обсяг місцевих бюджетів області прогнозується у сумі 28,7 млрд грн, з них обласний бюджет – 12 млрд грн. 

"Основну частку надходжень доходів обласного бюджету (85%) становлять трансферти з державного бюджету – 10,2 млрд грн", - акцентував Олег Демків.

Слід зазначити, що у видатковій частині обласного бюджету найбільшу питому вагу становлять видатки на охорону здоров’я – 49%, освіту – 26%. Видатки на реалізацію обласних програм запропоновані в сумі 713 млн грн, зокрема, на програму мікропроектів місцевого розвитку – 60 млн грн.

comments powered by HyperComments