На Львівщині відзначили 25-річчя “Щедрика”

Євгенія Пласконь  |  Середа, 7 грудня 2016, 03:38
Свій ювілей зустріла хорова дитяча школа на Стрийщині.
На Львівщині відзначили 25-річчя “Щедрика”

Нещодавно у міському будинку культури Стрия відбулись урочистості з нагоди 25-річчя Стрийської хорової дитячої школи "Щедрик". Про це повідомили в департаменті з питань культури, національностей та релігій Львівської облдержадміністрації.

"Завдяки цьому хору люди відкривали для себе багату музичну палітру героїчних пісень повстанської армії, стрілецтва, знайомились з високою духовною спадщиною Михайла Вербицького, Артема Веделя, Максима Березовського”, - зазначила директор департамент Христина Береговська.

Колектив "Щедрик" був учасником Регіональних фестивалів "Хваліте Господа з небес" у Львові, дипломантом ХХ Міжнародного конкурсу колядок в польському місті Кросно та Різдвяного фестивалю "Велика коляда" в Домініканському соборі Львова.

Хор хлопчиків "Щедрик" створили у 1971 р. на базі будинку вчителя Стрия. Колектив створили з ініціативи члена спілки письменників України, заслуженого працівника культури України Віктора Романюка, а першим диригентом хору став Ігор Циклінський – нині заслужений діяч мистецтв України.

comments powered by HyperComments