На Львівщині збудують вітрову електростанцію

Євгенія Пласконь  |  Вівторок, 6 грудня 2016, 18:03
Сколівський район отримає потужне джерело енергії.
На Львівщині збудують вітрову електростанцію

6 грудня Львівська облдержадміністрація підписала меморандум із ТОВ “Атлас Глобал Енерджи” про будівництво вітрової електростанції на Сколівщині. Про це повідомили у прес-службі ЛОДА.

Загальна сума інвестицій у будівництво становитиме близько 20 мільйонів євро.

За словами представників компанії “Атлас Глоба Енерджи”, потужність майбутньої вітроелектростанції на першому етапі реалізації проекту дорівнюватиме 20-ти мегаватам. Проте у перспективі вони розглядають встановлення вітротурбін мінімум на 50 мегават. 

Наразі триває оформлення проектно-кошторисної документації, а також інших необхідних документів, а вже у 2018-му році заплановано будівництво перших "вітряків".

Під час розмови з інвесторами Ростислав Замлинський запевнив, що зі свого боку обласна державна адміністрація сприятиме реалізації проекту у максимально стислі терміни:

"Ми максимально сприяємо інвестиційним проектам, а особливо, коли мова йде про альтернативну енергетику. Адже цей напрямок є одним із пріоритетних у Стратегії розвитку Львівщини", - зазначив він.

Сторони домовились також у найближчий період напрацювати дорожню карту із реалізації цього проекту альтернативної енергетики на Сколівщині.

Довідка:
ТОВ "Атлас Глобал Енерджи" заснована з ініціативи консорціуму турецьких компаній Enisolar та Renerser для розвитку вітрової енергетики на території України.
На сьогодні турецький консорціум вже встановив 20 вітрових та 12 сонячних електростанцій у Туреччині, номінальною потужністю 1000 МВт.

comments powered by HyperComments