На Львівщині пройшов чемпіонат світу з хортингу

Євгенія Пласконь  |  Вівторок, 6 грудня 2016, 15:13
Любителі українського спортивного єдиноборства зібрались у Трускавці.
На Львівщині пройшов чемпіонат світу з хортингу

Нещодавно на базі спортивної бази готельно-курортного комплексу "Карпати" в Трускавці завершився другий чемпіонат світу з хортингу. Позмагатись за звання кращого на Львівщину з’їхалися 480 спортсменів із 14-ти країн світу: України, Польщі, США, Марокко, Росії, Білорусії, Узбекистану, Азербайджану, Грузії, Угорщини, Молдови, Словаччини, Вірменії та Румунії. 

Про це повідомили в управлінні фізичної культури та спорту Львівської облдержадміністрації.

"Молоде українське бойове мистецтво, засноване Заслуженим тренером України Едуардом Єрьоменком у 2009-му році, так стрімко розвивається і набирає обертів в Україні і за кордоном, що за роки існування вже відбулось два чемпіонати Європи і два чемпіонати світу", - розповідає заступник начальника управління Оксана Вацеба.

Світова першість відбувалась у чотирьох розділах: двох безконтактних – "Форма" і "Показовий виступ" та двох контактних – "Двобій" та "Сутичка". Учасниками стали атлети різних вікових груп: від молодших юнаків та дівчат віком 8-9 років до ветеранів категорії 35+.

У підсумку перше загальнокомандне місце вибороли господарі – збірна команда України. Другою стала команда з Білорусії, третє місце – за збірною Молдови.

Довідка:
Хортинг - український вид спортивних єдиноборств. Позиціонується не тільки як бойове мистецтво, а і як система комплексної фізичної підготовки, самовдосконалення, морального, духовного та культурного виховання, наближення до українських традицій.
Слово "хортинг" походить від назви острова Хортиця, де розташовувалася Запорізька Січ.

comments powered by HyperComments