Угода з Європейським інвестиційним банком дозволить Львову закупити нові трамваї

Євгенія Пласконь  |  Субота, 3 грудня 2016, 01:54
На решту грошей докуплять автобуси та тролейбуси.
Угода з Європейським інвестиційним банком дозволить Львову закупити нові трамваї

Міський голова Львова у традиційному відеозверненні пояснив свою позицію щодо транспортних питань:

“Місто продовжує перемовини з Європейським інвестиційним банком про нову угоду, яка дозволить нам закупити протягом наступних двох років чергову велику партію громадського транспорту. Мова йде про дев’ять нових трамваїв та велику кількість нових автобусів та тролейбусів. Це додатково до тих 55 автобусів, які нам уже виготовляє підприємство «Електрон»”, - розповів мер Львова, Андрій Садовий.

За ці кошти керівництво Львова планує також у період 2017-2018 років провести реконструкцію вулиць Шевченка, Вітовського та Бандери і провести тролейбусні лінії від Стрийської на Сихів та від автовокзалу до торгівельного центру Кінг-Кросс.

Також мер спростував аргумент львівських перевізників про підняття цін на проїзд і заявив, що в січні місто проводитиме новий конкурс на обслуговування міських маршрутів. Відтак, за словами Андрія Садового, перевізники, які не згідні з умовами, можуть не подаватись на цей конкурс.

“Наша відповідь на тезу про те, що возити пасажирів у Львові економічно невигідно буде такою. В січні відбудуться нові конкурси на маршрути у Львові. Якщо вам так невигідно займатись перевезеннями – не подавайтесь на конкурс. Ми знайдемо вам заміну. Черговий шантаж міста не пройде”, - сказав Андрій Садовий.

Нагадаємо, що місто укладає угоду і про закупівлю автобусів нового зразка.

comments powered by HyperComments