У Львівській облдержадміністрації закликають ОТГ розширятися

Євгенія Пласконь  |  П'ятниця, 2 грудня 2016, 22:21
Таку пропозицію висловили в рамках круглого столу від програми “U-LEAD з Європою”.
У Львівській облдержадміністрації закликають ОТГ розширятися

Через фінансову неспроможність окремих малих громад на Львівщині,  передбачається формування декількох більших. Попередньо також будуть проводитись обговорення з мешканцями та сільськими головами територій. Про це 30 листопада повідомив заступник голови ЛОДА, Ростислав Замлинський. 

“Громада є  спроможною, коли вона є великою. Села, які мають 2-3 тисячі мешканців і де ресурс буде генеруватися менше 1 тис. грн на душу населення, Мінрегіон не вважає спроможними. Тому вам потрібно збільшувати свою фінансову спроможність, не лише збільшуючи дохідну частину за рахунок бюджетників — побудували нову школу, розширили садочок, а й за рахунок підприємницької інфраструктури”, - пояснив Замлинський.

За словами керівництва ЛОДА, реформа децентралізації є однією з ключових реформ на Львівщині. Тому керівників громад закликають до кооперації та співпраці.

Окрім того, на 2017 рік депутати планують провести промоційну кампанію в межах Львівщини та України, з метою поширення інформації про роль та завдання ОТГ, а також для залучення до співпраці різноманітних організацій.

Нагадаємо, що до початку адміністративної реформи у Львівській області було зафіксофано 710 рад, з них: сільських — 632, селищних — 34, міських — 35, у містах обласного значення — 9. Після реформи утворено 16 Об’єднаних територіальних громад (ОТГ), які включають в себе 58 органів місцевого самоврядування (ОМС).

Раніше "Справжня Варта" повідомляла про те, на що потратять гроші Об'єднані територіальні громади у 2017 році.

comments powered by HyperComments