"Значна частина проектів по ОТГ — вже реалізована”, - В. Корецький

Євгенія Пласконь  |  П'ятниця, 2 грудня 2016, 19:41
У рамках програми “U-LEAD з Європою” чиновники відзвітувались.
"Значна частина проектів по ОТГ — вже реалізована”, - В. Корецький

На 15 об’єднаних територіальних громад Львівщини реалізують 158 проектів, які фінансуються з різних джерел. Значна частина від загальної кількості — 98 проектів - вже реалізована. Про це повідомив радник голови Львівської ОДА з питань децентралізації, Віталій Корецький.

Зокрема, 8 проектів отримують фінансування із ДФРР на загальну суму 15 мільйонів 471 тисяча гривень; субвенція на розвиток інфраструктури була виділена в межах 46 мільйонів гривень; субвенція на соціально-економічний розвиток — 550 тисяч гривень.

За словами чиновника, по галузях ці проекти розділені наступним чином: найбільше коштів отримують сфери освіти (понад 27 млн грн) та  житлово-комунального господарства (більше 24 млн грн), за ними в рейтингу стоїть культура (9 млн грн), охорона здоров’я (7, 5 млн грн), спорт (1 млн грн) та інші витрати (понад 3 млн грн).

Депутат зазначив, що мешканці громад позитивно реагують на реалізацію проектів (наприклад, відкриття амбулаторії в Новому Калинові), що добре впливає і на інформування людей про переваги об’єднання.

“Ми були в Коровичах, де мене інформували про те, що зроблено за рік. І люди, які вже готуються до об’єднання і вагаються, чи об’єднуватися, чи ні, дізнавшись про цей досвід, відповідно, позитивно, по-іншому реагують на те, що вони чують, та швидше приймають рішення з огляду на ту інфраструктуру, яка є в їхній територіальній громаді”, - додав Віталій Корецький.

Насамкінець, можновладець закликав керівників ОТГ подумати над реалізацією проектів на 2017 рік:

“Звичайно, коли є можливість, нам треба думати про розвиткові проекти, які будуть приносити, по-перше, економію коштів, по-друге, генерувати податки, які в подальшому будуть наповнювати ваші бюджети”, - підкреслив Корецький.

comments powered by HyperComments