У Львові легендарні шахісти гратимуть заради дітей загиблих захисників України

Петро Кубійович  |  Четвер, 24 листопада 2016, 05:52
Іванчук та Романишин зійдуться в двобої заради високої мети.
У Львові легендарні шахісти гратимуть заради дітей загиблих захисників України
24 листопада видатні львівські шахісти Василь Іванчук та Олег Романишин проведуть благодійний сеанс одночасної гри. Виручені від цієї акції кошти спрямують на потреби сорока дітей, батьки яких загинули під час війни на Сході України.
 
Як поінформували на прес-конференції «Свято шахів» -- благодійний сеанс одночасної гри з гросмейстерами Романишиним та Іванчуком», яка проходила у львівському прес-клубі, участь у сеансі буде платною. За право помірятися силами в інтелектуальній спортивній грі бажаючі мають заплатити по 500 гривень з дорослого і 250 – з дітей. Організатори акції розраховують, що у сеансі гратимуть близько трьох десятків шахістів-аматорів. 
 
Цікаво, що Іванчук та Романишин гратимуть не лише білими фігурами (як на загал прийнято на сеансах одночасної гри), а й чорними. 
Олег Романишин, який брав участь у прес-конференції, так пояснив своє бажання долучитися до благородної справи. «Спочатку була думка про проведення якогось шахового турніру. А пізніше виникла ідея провести доброчинний сеанс одночасової гри. І мене спитали, чи я готовий допомогти в цьому. А я в житті керуюся одним: якщо можна зробити добро, то його треба зробити». 
 
Гросмейстер також надав для потреб благодійного сеансу певну кількість комплектів шахів. 
 
Організаторами шахового сеансу виступили члени «Ротарі клубу «Львів». Змагання проходитимуть у ресторані «Княжий двір», що на вул. Джерельній. Початок заходу – о 18.30. 
 
comments powered by HyperComments