Лікарні Львівщини зобов’язали оприлюднювати інформацію про залишки безкоштовних ліків

П'ятниця, 18 листопада 2016, 14:25
З 18 листопада усі лікарні Львівської області, котрі отримують фінансування з обласного бюджету, зобов’язані публічно повідомляти, які безкоштовні ліки вони мають.
Лікарні Львівщини зобов’язали оприлюднювати інформацію про залишки безкоштовних ліків

У кожному медзакладі ця інформація має висіти на дошках для оголошень. Адміністрації лікарень мають визначити відповідальних, які займатимуться оновленням цієї інформації, а вже з наступного тижня облрада буде перевіряти, як виконують розпорядження, повідомила перший заступник голови Львівської обласної ради Парасковія Дворянин під час звітування про перший рік роботи.

«Ми виділяємо значні суми на закупівлю ліків, але в лікарнях постійно нарікають, що в них нічого немає і змушують пацієнтів купувати геть усе, починаючи від медикаментів, закінчуючи бинтами та пластирами. Ми довго боролися, щоби інформація про залишки ліків стала публічною. Спротив був шалений, бо, зокрема, й серед депутатів обласної ради є багато головних лікарів і далеко не всім сподобалася така ініціатива. Але є вже наказ директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації, підписаний 18 листопада, і адміністрації лікарень зобов’язані його виконувати», ― наголосила Парасковія Дворянин.

На закупівлю ліків у 2016 році з обласного бюджету виділили понад 100 мільйонів гривень.
 

comments powered by HyperComments