У Львові вийшла книжка харківського музиканта

Вівторок, 8 листопада 2016, 19:08
Перша книжка про українського супергероя «Гупало Василь. П'ять з половиною пригод» з'явилася у «Видавництві Старого Лева». Її написав вокаліст харківського гурту ТНМК Олександр «Фоззі» Сидоренко.
У Львові вийшла книжка харківського музиканта

Спочатку була створена пісня про Василя Гупала. Олександр брав участь у телепроекті «Казка з татом». Після цього вирішив написати пісню-казку. Потім з'явилися сторінки Гупала в соцмережах. Далі – кліп. Вийшла лінія одягу. Тепер книжка казок. Скоро з'явиться гра для мобільних телефонів. На етапі розробки – комікси та повнометражний мультфільм про нього.

«Якщо подивитися текст пісні, там є дві історії. Багато хто не зрозумів, чому супергерой робить зовсім негеройські справи. Привозить з-за моря яскраві речі, аби друг міг одружитися з примхливою дівчиною. Тут насамперед я хотів показати, що звичайні люди звикли навантажувати своїми проблемами інших. Від цього Василь втомлюється і трохи розчаровується в людстві. В образі головного героя одразу уявив собі Василя Вірастюка, що гупає ворогів. Написав йому про це SMS і відправив. Відповіді не отримав», – каже Олександр Сидоренко.

Головний герой Василь Гупало – простий неговіркий дядько. Уміє добре малювати. Коли засмучений – їсть чорну смородину. А коли веселий - червону. Має три правила життя. По-перше, злу має стати зле. По-друге, добру має бути добре. По-третє, все одно добро подолає зло. Існував скрізь у світі, де був чорнозем. В Аргентині – у XIX столітті, у Бразилії – на початку XX-го. Тобто скрізь, де є українці. У далекі подорожі він бере жменю чорнозему в кишеню. Це нагадує йому про рідну землю та додає сили.

«Я створив сторінку у вікіпедії про Гупала. Описав всі його риси та здатності. Написав, що Василь убив чупакабру, що нападала на жителів аргентинського містечка, приманивши її салом. Статтю прибили через сорок хвилин. Сказали, неенциклопедична. Перенесли в рубрику «Гумор», – розповідає автор. – Гупало – український супергерой. Він не хоче їм бути, але доводиться. Кожного разу. гупалівська суперсила може з'явитися у кожному сумирному чоловікові. Звичайний супергерой – це нецікаво. Василь хотів би малювати, а не гупати. Але йому доводиться. Адже це так по-українськи», – каже Фоззі.

Мультиплікаційний кліп та ілюстрації до книжки малював аніматор Сашко Даниленко.

Книжка дитяча, але буде цікавою й для дорослих. Має відкрите закінчення. Олександр Сидоренко планує випустити ще дві, повідомляє ukraineartnews.

comments powered by HyperComments