До Львова з'їдуться дисиденти всього світу

П'ятниця, 21 жовтня 2016, 12:39
​З нагоди 40-річчя Української Гельсінської групи у Львові відбудеться міжнародна зустріч учасників Руху опору 1960–1980-х років.
До Львова з'їдуться дисиденти всього світу

З’їзд дисидентів планують провести 10-11 листопада. Очікується, що до Львова з’їдуться півтораста дисидентів.

Серед них більшість тих, хто мешкає в Україні, але будуть гості із ще 15 країн світу, зокрема, з країн Балтії та Кавказу, а також із Польщі, Росії, Чехії, Франції, Німеччини, Канади та США.

Зустріч дисидентів у Львові організаційно розділена на два заходи: 10 листопада виступи й розмови присвятять, власне, 40-й річниці заснування Української Гельсінгської групи, а вже 11 листопада відбудеться ІІ Кримський форум. Перший було організовано 2012 року в Севастополі під егідою Меджлісу кримськотатарського народу й особисто Мустафи Джемілєва, який тепер згодився з ідеєю Мирослава Мариновича зібрати Форум з такою самою назвою у Львові і цим знову нагадати ще й про проблеми, пов'язані з анексією півострова.

Обидва дні зустрічей дисидентів будуть фактично закритими заходами — без зайвої публіки та з дуже обмеженим числом представників від медій. «Я не мислю це собі як традиційну святочну академію, на яку сходяться різні люди. Мені важливо зібрати своїх табірних друзів і зробити цю імпрезу для них», — пояснив Z Мирослав Маринович. Утім запросити до участі ширше коло осіб не дозволить і приміщення — усе відбуватиметься в стінах Українського католицького університету на вулиці Козельницькій.

comments powered by HyperComments