Львів`яни б`ють на сполох через катастрофу у пологових будинках (ФОТО)

Юлія Субота  |  Понеділок, 17 жовтня 2016, 11:21
Під ЛОДА небайдужі львів`яни вимагають справедливості.
Львів`яни б`ють на сполох через катастрофу у пологових будинках (ФОТО)
Сьогодні під стінами ЛОДА відбувся масовий пікет проти хабарництва та халатного ставлення лікарів у пологових будинках.
 
Десятки матерів та просто небайдужих людей зібрались разом, аби висловити свою підтримку Тетяні Стронціцькій, яка нещодавно втратила донечку у пологовому будинку на вул. Джамбула й вимагають навести лад у пологових відділеннях міста:
 
"Прийшла сюди підтримати Таню та інших матерів, які таким чином втратили своїх дітей. Така ситуація може статись з кожною і якби це було зі мною, я б дуже хотіла, аби мене захистили", - зазначила учасниця пікету Катерина.
 
"Дочка йшла народжувати абсолютно здоровою, навіть таблеток не приймала, лікарі мали лише допомогти народитись онучці. Стався такий випадок і він не один, але у нас прийнято замовчувати неприємні ситуації. Лікарі відкуповуються, покривають один одного і результату на сьогодні 0. Наша лікарка й досі проводить пологи й не є відстороненою від роботи", - розповів тато породіллі пан Ігор.
 
Головною вимогою активістів, які до слова не є учасниками громадських чи політичних організацій, є проведення незалежної експертизи по факту смерті дитинки й налагодження такої практики у майбутньому:
 
"Має бути незалежна комісія, а не з наших лікарів, аби довести як все було. Мене з передродовими болями моя лікарка відправила спати, попередньо давши таблетки, які, як виявилось, призупинили процес родів. А на ранок серце Полінки вже не билось", - згадує події того жахливого дня Таня.
 
Окрім Тетяни на пікеті були присутні й інші мами, у яких схожі історії і вони не мали можливості довести лікарської помилки.
 
Станом на зараз від влади не вдалось почути жодних конкретних коментарів, окрім: "слідство триває, не можемо нічого сказати, поки не буде винесено рішення" та "якщо знаєте випадки хабарництва - йдіть із цим у поліцію".
 
Окремо слід зазначити, що пологові будинки міста дуже часто переповнені й не є рідкістю чергування гінекологів-акушерів понад добу, а інколи й дві. Звісно, таке чергування виснажує і морально, і фізично, тож можливість припустись фатальної помилки критично зростає.
comments powered by HyperComments