У Львові представили першу посмертну виставку Володимира Патика (ФОТО)

Юлія Субота  |  П'ятниця, 9 вересня 2016, 17:20
9 вересня львів`янам та гостям міста представили велику виставку видатного українського художника.
У Львові представили першу посмертну виставку Володимира Патика (ФОТО)
Сьогодні у Національному музеї у Львові імені Андрея Шептицького відбулося відкриття ретроспективної виставки творів одного із найвидатніших українських художників – Володимира Патика.
 
Спершу виставка мала бути приурочена до 90-ліття пана Володимира, та доля вирішила інакше: 26 серпня серця Митця перестало битись.
Розпочалась виставка із виконання твіру "Отче Наш" Максима Березовського, який для присутніх зіграв струнний квартет Львівської Національної музичної академії ім. М. Лисенка під керівництвом Артура Микитки.
 
До експозиції увійшли твори живопису та графіки з приватної колекції родини художника та збірки Національного музею у Львові імені Андрея Шептицького. Виставка охоплює ретроспективу творчості митця й представляє її якнайширше.
 
"Ми маємо чи не найбільшу колекцію творів Володимира Патика серед музейних збірок України. Сьогодні Володимир Патик є з нами, він дивиться на нас, на свою виставку і знає, що ми його пам’ятаємо", – зазначив директор Національного музею у Львові імені Андрея Шептицького Ігор Кожан.
 
Переглянути виставку Володимира Патика можна до 9 жовтня у залах музею.
comments powered by HyperComments