Цього року відвідувачі Форуму видавців у Львові побачать презентацію коміксів про захисників Донецького аеропорту

Четвер, 8 вересня 2016, 19:22
Форум видавців у Львові ознаменується новинкою, 16 вересня, відбудеться презентація першого випуску коміксів «Кіборги», у якому йтиметься про оборонців Донецького аеропорту зимою 2014 року.
Цього року відвідувачі Форуму видавців у Львові побачать презентацію коміксів про захисників Донецького аеропорту

Представники громадської організації «Вірні традиції» запропонували Дмитру Ткаченко зобразити ті події зими 2014 року і він погодився, не вагаючись. Комікси були створені на основі реальних подій та історій тих воїнів, які обороняли аеропорт у Донецьку. Автору вдалось, навіть, відтворити достеменно екіпірування  кожного із захисників.

Першим випуском буде історія трьох бійців львівської 80-ї окремої аеромобільної бригади, одного з яких було важко поранено в тривалих протистояннях оборони аеропорту. Двоє його друзів прийняли рішення врятувати життя друга, навіть, ціною власного, оскільки евакуація його до шпиталю була не реальною в той момент. У пекельний мороз 30-ти градусів, мужні побратими самі евакуювали пораненого чоловіка без спеціального екіпірування та зброї.

Уся історія є основана на реальних подіях та про реальних людей. Авторам, щоправда, довелось виключити кілька фактів із цієї історії, так як читачами також можуть бути і особи неповнолітні.

Комікс, який буде презентовано на Форумі видавців, вийшов накладом 10 тисяч примірників україномовних та 2 тисячі для людей, які розмовляють англійською. Фінансування йього проекту взяли на себе благодійники. Це кольоровий журнал на 32-ох сторінках формату А4. Ідейники проекту наголошують, що вартість журналу буде прийнятна для читачів та, на даний момент, її прораховують. Купити його можна буде у львівських книгарнях, а з часом, і по всій Україні. Отриманий прибуток витратять на створення наступних номерів коміксу та допомогу у фізичному та психологічному відновленні захисників Батьківщини, які воювали в зоні АТО.

Мар'яна Ропач

comments powered by HyperComments