«Неймовірні українці». Львів′яни побачать три документальні фільми про тих, хто змінює систему.

Четвер, 8 вересня 2016, 18:54
Львівські глядачі матимуть змогу переглянути три документальні сюжети про тих небайдужих людей, які творять долю України.
«Неймовірні українці». Львів′яни побачать три документальні фільми про тих, хто змінює систему.

До Львова Павло Островський приїхав із Донецька не просто так, а презентувати документальний відео-проект «Ucrazyans» («Неймовірні українці») у Львівському Палаці мистецтв.

Хизуючись перед журналістами прапором України, Павло зазначив, що стяг він привіж із Дружківки і є подарунком донецьких волонтерів Львову, щоб і вони змогли долучитись, таким чином, до святкування Дня Незалежності у неофіційній столиці Західної України. І так як влада не надто прагне виявляти свою активність в таких питаннях, то добровольці знайшлись самі, зі слів Павла, регіонального координатора руху «Сильні громади»

Стрічка «Сильні громади Донеччини» висвітлює усі шахрайські сценарії, які було застосовано на виборах минулого року та показує, як люди, які хочуть змінити систему є здатні це зробити.

 «Протидія» та «Об'єднані реформами» покажуть, як це побачити, із середини, роботу членів виборчих комісій, які обирають голову антикорупційної прокуратури та мати можливість відчути себе творцями нових реформ.

У стрічках автори прагнули показати, як свідома молодь на власному прикладі може змінювати навколишній світ, суспільство, систему, що покликано активізувати людей, висловлення їх громадянської позиції по всій Україні.

Проект вже переглянули глядачі Запоріжжя, Кропивницького, Херсону. До столиці вони потраплять 18 вересня на «ГогольФест». Також організатори планують брати участь у міжнародних кінофестивалях. За півроку планують появу цих стрічок у всесвітній мережі Інтернет.

Мар'яна Ропач

comments powered by HyperComments