У Львові «заморозили» перший шумозахисний екран

Четвер, 8 вересня 2016, 15:51
Шумозахисний екран із полікарбонату на вул. Липинського у Львові досі не змонтували.
У Львові «заморозили» перший шумозахисний екран

Майже за рік підрядник спромігся лише зібрати металевий каркас і на тому «заморозив» проект. Виконавці робіт ніяк не реагують на попереджувальні листи з мерії.

Монтажники не лише кинули роботу на півдорозі, а й наробили клопоту освітянам.

«У зв’язку з тою конструкцією його просто зруйнували і вивезли за 15 хвилин», – нарікає директор приватної школи Ольга Щербан.

Заради першого в місті шумозахисного бар’єру адміністрація приватної школи згодилась встановити тимчасовий паркан, мовляв, хоч якийсь захист. У серпні 35 металевих секцій покрали.

«Ми огородили поки що колючим дротом. Це не вихід. Тому що батьки кажуть, що їхні діти вчаться за колючим дротом», – додала Ольга Щербан.

Поруч з приватною школою також є комунальний дитячий садочок. Шумозахисний бар'єр був передбачений і на цю територію. Тут будівельники також викорчували дерева і розібрали паркан. На сьогодні територія дошкільного закладу – фактично прохідний двір. До траси рукою подати, скаржаться батьки.

«Просто дітей багато в групі і, думаю, щоб не вибігла випадково на вулицю. Будемо збирати підписи, будемо просити», – розповіла мама дошкільняти Оксана.

Паркан демонтували ще в листопаді минулого року. А віз і далі там. «Паркан був хороший, але нам пообіцяли, що шумоізоляційний екран буде кориснішим для діток. Батьки скаржаться, адже безпека дітей – це передовсім», – додала в.о. завідувача дитячого садочка №104 Зоряна Штибель.

Тож в результаті ні обіцяного захисту від шуму, ані елементарної безпеки. Здати об’єкт підрядник зобов'язувався ще до 30 березня. За протермінування договору передбачені штрафні санкції, пояснюють у Ратуші. Із 800 тис. грн будівельники освоїли майже 500 тис. грн.

«На сьогодні ми будемо через суд позиватися, щоб стягнути неустойку за період влаштування екрану», – розповів начальник міського управління екології та благоустрою Андрій Галушка.

Зараз місто шукає нового надійного виконавця, який би таки завершив розпочате. Не відкидають, що проект можуть змінити.

comments powered by HyperComments